Startside‎ > ‎Antiparos 2013‎ > ‎

Antiparos, trivia om øya

Ja, hva finnes det å si?
Ett lite nettsøk på norsk Wikipedia, sier følgende:

En gresk øy som hører til øygruppen Kykladene i sørlige Egeerhavet. Øyen ligger rett ved den litt større øyen, Paros. Det er en 10 minutters båttur fra havnen Pounta på Paros til hovedhavnen ved landsbyen Kastro på Andiparos med omtrent 900 innbyggere.

Øyen har en kystlinje på 57 km, er 12,5 km bred og 5,5 km lang med et areal på 45.182. Det bodde 1 037 mennesker på øyen i 2001, og tettheten er på 22.95 personer per km².

Øyens befolkning lever hovedsakelig på jordbruk, fiske, og turisme, og øyens turister er ofte norske. Den største turistattraksjonen er en stalakittgrotte på sørsiden av øyen som blir kalt Andiparos Cave, bare noen få minutters busstur fra det adm. senter på øyen. Det er også mange populære strandområder med restauranter, kafèer og barer. Den største stranden er Psaraliki der de fleste turistene reiser. Det er også mange andre strender på øyen, som Sunny Beach. Det er ikke vanskelig å finne rom og leiligheter til leie, men øyen har ikke spesielt godt vann som smaker salt.

Den engelske utgaven av nettleksikonet er noe mer utfyllende.

Av andre (norske) nettsider, kan følgende anbefales: Islandstrolling og Hellasforum Det finnes sikkert en hel masse fler. Google knows. Denne er fin Kan ta en virituell rusletur opp gjennom hovedgaten.

Legger noen bilder i bunn :-)

Ute med Alexandros, på bøljan den blå.


Utsikt fra terrassen på Mantalena


Badestopp med Alexandros, Anders er på vei ned i luften.


To blide gutter under havet, venter på Alexandros som skal legge til over hodene våre. :-)Comments